Behandling af karsprængninger med Nd-Yag laser

Bemærk at behandlingen udføres af vores kosmetiske sygeplejerske i Aarhus.

Mange oplever gener med uønskede karsprængninger på kroppen. Ønsker du at komme af med dine karsprængninger skal du først til en konsultation, hvor din behandler vil vurdere om, der skal behandles med IPL eller Nd-Yag laser. Til behandling af karsprængninger anvender vi på Amalieklinikken den bedste og nyeste teknologi, Ellipse Nordlys.

Årsag til karudvidelser

Karudvidelser kan være arveligt eller opstå som følge af vind, vejr, sol og solarie samt som led i den naturlige aldring. Andre årsager kan være hudsygdomme som f.eks. rosacea og acne eller senfølger efter strålebehandling i forbindelse med kræftsygdom.

Hvilke karsprængninger kan behandles?

Som udgangspunkt kan alle røde og blå karudvidelser i ansigt og på benene behandles. Det vil altid være en vurderingssag om, der skal behandles med IPL, Nd-Yag laser eller mikrosklerosering. Dette afhænger af karrenes tykkelse og placering på kroppen. Er der tale om større vener, vil det kræve behandling hos en karkirurg.

Hvor mange behandlinger skal der til?

Du skal forvente 2-4 behandlinger med minimum 4-8 ugers interval for at opnå det ønskede resultat. Særligt området på næsen og ved næsefløjene kræver ofte flere behandlinger grundet kraftigere blodtryk fra dybereliggende kar i dette område.

Før behandlingen

Inden behandlingen skal du til en konsultation hos den registrerede behandler. Her får du en vurdering samt rådgivning og vejledning om selve behandlingen. Inden behandlingen tages der fotos til klinisk brug af behandlingsområdet og du skal underskrive en samtykkeerklæring.

Behandlingen

Under selve behandlingen har du beskyttelsesbriller på og ligger i en behagelig behandlingsstol. I forbindelse med selve behandlingen mærkes en brændende/svidende fornemmelse i det behandlede område.

Behandlingen varer typisk 15-60 min. Afhængigt af størrelsen af det behandlede område.

Forventet resultat

Efter behandlingen kan der opstå rødme og hævelse og de behandlede kar vil i en periode på 4-8 uger typisk fremstå mørkere end udgangspunktet for herefter at fade ud.

For at mindske generne kan området køles eller påsmøres kølende/beroligende creme. Der må anvendes makeup umiddelbart efter behandlingen. Effekten er oftest rigtig god, men kan dog variere fra person til person afhængigt af bl.a. karrenes lokalisation, type, størrelse samt årsag.

Der vil på sigt kunne dannes nye karsprængninger. Dette afhænger bl.a. af aldring, genetik, livsstil, miljø, kost, alkohol, rygning, sol, stråling, sygdom, medicinindtag og hudpleje. Det er vigtigt, at der minimum 2 måneder efter behandlingen anvendes solfaktor 50 + på det behandlede område. Dette for at minimere risikoen for solskader og pigmentforandringer i området.

Forholdsregler i forbindelse med behandling med Ipl eller laserbehandling

I forbindelse med din behandling skal der tages følgende forholdsregler for at opnå et godt resultat:

  • Du må ikke udsættes for sollys eller solarium 4 uger før og 4 uger efter en behandling.
  • Du må ikke være brun af selvbruner el.lign.
  • Du må ikke være gravid eller ammende.
  • Du skal være minimum 18 år.
  • Du må ikke have været i behandling med isotretinoin eller tetracyklin inden for de seneste 6 måneder.
  • Du må ikke være i behandling for kræft.