OBS: FRAX laser kun i Aarhus

Behandling af rynker og ar samt opstramning af huden og forbedring af hudens struktur med FRAX laser.

Denne behandling henvender sig til personer med forskellige hudproblematikker. Behandlingen er effektiv mod grove porer, rynker, fine linjer, let slap hud f.eks. under øjnene, kreppet hud samt ar. Til behandling af ovenstående anvender vi på Amalieklinikken den bedste og nyeste teknologi.

Årsag til ældning af huden samt ar

Ældning af huden er en naturlig del af livet. Det er individuelt fra person til person, hvor hurtigt huden ældes. Faktorer som arvelighed, livsstil, sygdom, medicinindtag, miljø, sol m.m. kan have indflydelse på aldringsprocessen. Ar kan bl.a. skyldes akne eller andre hudsygdomme samt operationer eller traume på huden.

Hvem kan behandles?

Som udgangspunkt kan alle hudtyper med grove porer, rynker, fine linjer, let slap hud f.eks. under øjnene, kreppet hud samt ar, hvor det vurderes relevant, behandles med Factional laser.

Behandlingen kan udføres på stort set alle dele af kroppen, men har bedst effekt i ansigtet.

Hvor mange behandlinger skal der til?

Som udgangspunkt skal du forvente 3-4 behandlinger med minimum 4 ugers interval for at opnå det ønskede resultat. Ved behandling af ar skal der ofte flere behandlinger til.

Før behandlingen

Inden behandlingen skal du til en konsultation hos en af vores registrerede behandlere. Her får du en vurdering samt rådgivning og vejledning om selve behandlingen. Inden behandlingen tages der fotos til klinisk brug af behandlingsområdet og du skal underskrive en samtykkeerklæring.

30-45 min. inden behandlingen påsmøres huden en lokalbedøvende creme, der mindsker ubehag i forbindelse med behandlingen. Du kan med fordel tage 2 tabletter á 500 mg Pamol samt 200 mg Ibuprofen inden behandlingen.

Behandlingen

Under selve behandlingen har du beskyttelsesbriller på og ligger i en behagelig behandlingsstol. Behandlingen varer typisk 30-60 min. afhængigt af størrelsen af det behandlede område. Under selve behandlingen “køres” et laserhoved med en lille rulle hen over huden. Laseren frigiver energi, hvilket føles som en varm, prikkende fornemmelse i huden og evt. vil let smerte forekomme. Nogle hudområder kan være mere følsomme end andre såsom f.eks. overlæbe, hage og pande.

Forventet resultat

Du vil opleve at fine linjer og let kreppet hud minimeres og, der kan ses en let opstramning af huden. Det er forskelligt fra person til person, hvor mange behandlinger der skal til for at opnå dette resultat. Dybe rynker og slap hud vil ikke kunne fjernes ved denne behandling. Arvæv kan i nogle tilfælde mindskes og blødgøres således at de fremstår mindre tydeligt.

Efter behandlingen vil der som regel opstå rødme, hævelse, svie og varmefølelse i det behandlede område og huden kan føles tør og ru. Hævelsen vil typisk aftage i løbet af 3-4 dage. Vi anbefaler, at du anvender en god og mild fugtighedscreme de første 7-10 dage efter behandlingen for at undgå irritation og tørhed af huden. Derudover anbefales det at anvende solfaktor 50+ minimum 2-3 måneder efter behandlingen for at undgå risiko for øget pigmentering i det behandlede område.

Som udgangspunkt kan man genoptage vanlige hudplejerutiner efter ca. 7 dage. Dog er det vigtigt at undgå produkter, der indeholder skrubbe- og slibemidler samt andre produkter, der kan irritere huden, sålænge den er rød og irriteret efter laserbehandlingen.

Forholdsregler i forbindelse med behandling med IPL eller laserbehandling

I forbindelse med din behandling skal der tages følgende forholdsregler for at opnå et godt resultat:

  • Du må ikke udsættes for sollys eller solarium 4 uger før og 4 uger efter en behandling.
  • Du må ikke være brun af selvbruner el.lign.
  • Du må ikke være gravid eller ammende.
  • Du skal være minimum 18 år.
  • Du må ikke have været i behandling med isotretinoin eller tetracyklin inden for de seneste 6 måneder.
  • Du må ikke være i behandling for kræft.
  • Du må ikke have et aktivt forkølelsessår eller anden infektion i området, der skal behandles.
  • Du må ikke have aktivt akne.

Download information

Du kan downloade vores information og samtykkeblanket her.