Laser – generelt

Hos Amalieklinikken i Aarhus tilbyder vi forskellige slags behandlinger med lys og laser til forskellige formål. I klinikken har vi både plastikkirurger, hudlæger og kosmetiske sygeplejersker tilknyttet, således at vores kunder altid kan føle sig i trygge og bedste hænder. Dette er ligeledes årsagen til, at vi kan tilbyde en række avancerede behandlinger indenfor dette felt. Vi har nogle af det mest erfarne personale på markedet, der har mange års erfaring med IPL, Fractional laser (Ellipse FRAX 1550) samt Nd-Yag laser, og disse maskiners forskellige indstillinger.

Se vores behandlinger med IPL, Nd-Yag og Fractional laser i menuen.

Hvad er IPL?

Når vi behandler med IPL på Amalieklinikken, anvender vi den nyeste teknologi, Ellipse Nordlys. IPL er en forkortelse for Instensed Pulsed Light. Ved behandling med IPL ledes synligt lys fra en blitzlampe gennem et filter og via en glaskrystal ned i huden. Der bruges forskellige indstillinger alt efter, hvad behandlingens formål er.

Ved Hudfornyelse med IPL- der også kaldes photorejuvenation eller skinrejuvenation – skabes der en let og kontrolleret irritation (inflammation), der påvirker huden til at øge produktionen af bl.a. kollagen og elastin midlertidigt.

Behandler vi for solskader og pigmentpletter med IPL opfanges lyset af det brune farvestof i pigmentpletterne og omdannes til varme. Herved ødelægges det brune pigment, der i løbet af dage/uger typisk vil blive mørkere og vandre op til hudoverfladen og derefter skalle af. Ligeledes opfanges lyset, når vi behandler for lette karsprængninger og for uønsket hårvækst. Ved behandlingen for karsprængninger opfanges lyset af farvestoffet i blodkarrene (oxyhæmoglobin). Blodkarrene opvarmes herved og går til grunde. Mens lyset ved hårfjerning opfanges af pigmentet i hårstrået (Melanin). Her omdannes lyset til varme, der breder sig ned til hårsækken, der ødelægges, således at der ikke kan dannes et nyt hår.

Hvad er Fractional laser?

Ellipse Factional laser 1550 – der også kaldes Ellipse FRAX 1550 eller Ellipse FRAXEL 1550 – er en laserbehandling, hvor huden opvarmes punktvis og derved skabes der en kontrolleret skade ca. 1 mm nede i huden. Dette stimulerer hudens naturlige genopbygningsprocesser med nydannelse af bindevæv herunder nyt kollagen, elastin og hyaluronsyre til følge. Behandlingen og resultaterne er betydeligt kraftigere end ved en hudfornyelse med IPL. Fractional laseren er udviklet af Ellipse Nordlys, som ejer den nyeste teknologi på markedet.

Ved denne behandling bevares overhuden stort set intakt. Men de fleste vil dog oftest opleve at blive en anelse rød, hævet, øm samt at huden vil føles ru. Dette vil kunne ses i få dage efter behandlingen.

Hvad er Nd-Yag Laser?

Nd-Yag laser er en forkortelse for neodymium-doped yttrium aluminum garnet; Nd:Y3Al5O12, og er ligesom ovenstående udviklet af Ellipse Nordlys. Nd-Yag laser er en laser, der udelukkende er beregnet til at fjerne karsprængninger i ansigtet eller på benene. Denne laser har ligeledes en krystal, der leder lys ned i huden, hvor det derefter opfanges af farvestoffet i blodkarrene (oxyhæmoglobin). Blodkarrene opvarmes herved og går til grunde.

Laserbehandling i Aarhus