Laser – generelt

Hos Amalieklinikken tilbyder vi forskellige slags behandlinger med lys og laser til forskellige formål. I klinikken har vi både plastikkirurger, hudlæger og kosmetiske sygeplejersker tilknyttet, således at vores kunder altid kan føle sig i trygge og bedste hænder. Dette er ligeledes årsagen til, at vi kan tilbyde en række avancerede behandlinger indenfor dette felt. Vi har noget af det mest erfarne personale på markedet, der har mange års erfaring med IPL, Nd-Yag laser samt CO2-laser, og disse maskiners forskellige indstillinger.

Se vores behandlinger med IPL, Nd-Yag og CO2-laser i menuen.

Hvad er IPL?

Når vi behandler med IPL på Amalieklinikken, anvender vi den nyeste teknologi. IPL er en forkortelse for Intense Pulsed Light. Ved behandling med IPL ledes synligt lys fra en blitzlampe gennem et filter og via en glaskrystal ned i huden. Der bruges forskellige indstillinger alt efter, hvad behandlingens formål er.

Ved Hudfornyelse med IPL- der også kaldes photorejuvenation eller skinrejuvenation – skabes der en let og kontrolleret irritation (inflammation), der påvirker huden til at øge produktionen af bl.a. kollagen og elastin midlertidigt.

Behandler vi for solskader og pigmentpletter med IPL opfanges lyset af det brune farvestof i pigmentpletterne og omdannes til varme. Herved ødelægges det brune pigment, der i løbet af dage/uger typisk vil blive mørkere og vandre op til hudoverfladen og derefter skalle af. Ligeledes opfanges lyset, når vi behandler for lette karsprængninger og for uønsket hårvækst. Ved behandlingen for karsprængninger opfanges lyset af farvestoffet i blodkarrene (oxyhæmoglobin). Blodkarrene opvarmes herved og går til grunde. Mens lyset ved hårfjerning opfanges af pigmentet i hårstrået (Melanin). Her omdannes lyset til varme, der breder sig ned til hårsækken, der ødelægges, således at der ikke kan dannes et nyt hår.

Hvad er Nd-Yag Laser?

Nd-Yag laser er en forkortelse for neodymium-doped yttrium aluminum garnet; Nd:Y3Al5O12.
Nd-Yag laser er en laser, der udelukkende er beregnet til at fjerne karsprængninger i ansigtet eller på benene. Denne laser har ligeledes en krystal, der leder lys ned i huden, hvor det derefter opfanges af farvestoffet i blodkarrene (oxyhæmoglobin). Blodkarrene opvarmes herved og går til grunde.

Laserbehandling i Aarhus

Hvad er CO2 Laser?

CO2 laserbehandling er en revolutionerende procedure indenfor den kosmetiske verden, hvor man udnytter kraften fra kuldioxidlaserstråler til at behandle forskellige hudproblemer. Ved den fraktionerede CO2 laserbehandling laves små kanaler i huden. Disse stimulerer genopbygningsprocesserne, så der dannes nyt kollagen.  Man behandler cirka 1 mm ned i dybden så både overhuden og læderhuden stimuleres. I genopbygningsprocessen vil der tilføres huden nyt kollagen og hyaluronsyre, som bevirker til at øge elasticiteten og fugten i huden.