Behandling af pigmentpletter og solskadet hud med IPL

Bemærk at behandlingen af pigmentpletter udføres af vores speciallæge.

I takt med alderen ændrer huden sig og bliver mere slap og grovporet. Der kan ligeledes opstå rødme, karsprængninger og pigmentforandringer. Dette kan effektivt behandles med IPL eller laser. Til behandling af pigmentpletter og solskader anvender vi hos Amalieklinikken Anti-age den bedste og nyeste teknologi.

Årsag til Pigmentpletter og solskader

Sollys eller solarium er den største årsag til pigmentpletter, solskader og ældning af huden.  Andre faktorer, der kan påvirke pigmentproduktionen kan være hormonforstyrrelser samt medicinindtag.

Hvilke Pigmentpletter samt uensartet hudtone kan behandles?

Det er kun pigmentpletter/solskader der ligger i overhuden, der kan behandles. Ligger pigmentet dybere i huden, vil behandling med IPL ikke have nogen effekt.

Hvor mange behandlinger skal der til?

Du skal forvente 2-4 behandlinger med minimum 4 ugers interval for at opnå det ønskede resultat.

Før behandlingen

Inden behandlingen skal du til en konsultation hos en af vores registrerede laserspecialister. Her får du en vurdering, rådgivning og vejledning om selve behandlingen. Inden behandlingen tages der kliniske fotos af behandlingsområdet og du skal underskrive en samtykkeerklæring.

Behandlingen

Under selve behandlingen har du beskyttelsesbriller på og ligger i en behagelig behandlingsstol. Ved IPL behandling påsmøres ultralydsgel på huden. Dette virker lys ledende, således at lyset ledes ned til det brune pigment, der opvarmes og herefter går til grunde. I forbindelse med selve behandlingen udsendes korte lysglimt og du vil føle varme og kortvarig smerte i området, der kan føles som at blive ramt af en elastik.

Behandlingen varer typisk 15-30 min. Afhængigt af størrelsen af det behandlede område.

Forventet resultat

Efter behandlingen kan der opstå rødme og varmefølelse samt hævelse i det behandlede område. Disse gener vil oftest aftage i løbet af 2-7 dage. Pigmentpletterne vil i starten ofte blive mørkere og efter nogle dage vandre op til overfladen og skalle af, hvilket typisk sker i løbet af 7-14 dage. For at mindske generne kan området køles eller påsmøres kølende/beroligende creme.

Efter behandlingen må der gerne anvendes makeup umiddelbart efter.

Effekten er oftest rigtig god, men kan dog variere fra person til person, afhængigt af hvor dybt pigmentet ligger samt årsagen til pigmentpletterne.

Der vil altid være en risiko for at pigmentpletterne samt solskaderne vil kunne gendannes. Især hos mørkere hudtyper, og hvis man ikke anvender solfakter 50+ flere gange dagligt.

Forholdsregler i forbindelse med behandling med IPL- og laserbehandling

I forbindelse med din behandling skal der tages følgende forholdsregler for at opnå et godt resultat:

  • Du må ikke udsættes for sollys eller solarium 4 uger før og 4 uger efter en behandling.
  • Du må ikke være brun af selvbruner el.lign. Da huden skal være så lys som muligt på behandlingstidspunktet.
  • Du må ikke være gravid eller ammende.
  • Du skal være minimum 18 år.
  • Du må ikke have været i behandling med isotretinoin eller tetracyklin inden for de seneste 6 måneder.
  • Du må ikke være i behandling for kræft.
  • I hele behandlingsforløbet bør der anvendes solfaktor 50+ i behandlingsområdet.

Download information

Du kan downloade vores information og samtykkeblanket her.