Fjernelse af karsprængninger på benene 

Sklerosering af kar er en metode til at fjerne eller mindske synligheden af overfladiske karsprængninger på benene. Behandlingen egner sig bedst til små og mellemstore karsprængninger. Lægemidlet man benytter hedder Aethoxysklerol. Aethoxysklerol nedbryder karvæggen via en kemisk irritation. 

Før behandlingen 

Det kræver en forundersøgelse minimum 48 timer før første behandling. Ved forundersøgelse planlægges behandlingsforløbet, som typisk består af 1-3 behandlinger pr område. 

Selve behandlingen 

Behandlingens varighed afhænger af, hvor mange og hvor store kar, der skal mindskes. Typisk varer behandlingen 30 minutter. Der anvendes meget tynde fine nåle, der kun mærkes som små prik. Behandlingen skal i visse tilfælde gentages flere gange afhængigt af udgangspunktet. Resultatet holder typisk i 1-2 år. 

Eksempel på behandling med karsklerosering


Efter behandlingen 

Det er normalt at være en anelse øm og rød i huden i to uger efter behandlingen. Det er også normalt at få blå mærker i de behandlede områder. Det er en fordel, man venter med at dyrke sport til dagen efter behandlingen og det kan bedre resultatet at anvende støttestrømper. 

Bivirkninger 

Der kan opstå forbigående kløe, svie, let ømhed, rødme og blå mærker i huden. 

Komplikationer 

I meget sjældne tilfælde kan opstå allergi og infektion. Ved tegn på dette, kontaktes klinikken.