Fjernelse af hudelementer med CO2-laser

CO2-laseren er velegnet til at fjerne små godartede knopper og andre små uønskede hudforandringer. CO2-laseren fjerner hudlag efter hudlag indtil forandringerne er væk.

Før behandlingen

Selve behandlingen foregår i lokalbedøvelse, som sprøjtes ind under området, der skal behandles. Således er behandlingen normalt smertefri. Det kan være nødvendigt med en prøvebehandling af et mindre område.

Efterforløbet

Det behandlede område danner sår og væsker i nogle dage. Der kan anvendes klorhexidin creme, som kan købes på apoteket. Cremen kan anvendes til huden holder op med at væske. Sårene kan tildækkes med bandage eller plaster. Når såret begynder at læge, klør det ofte. For at undgå betændelse og ardannelse er det vigtigt at undgå at kradse i sårene.

Hvad er bivirkningerne?

Da hudbarrieren brydes er det risiko for infektion. Infektionstegnene er tiltagende rødme, hævelse og smerte. Ved tegn til infektion kontaktes klinikken eller lægevagt eller lignende hvis det er udenfor klinikkens åbningstid.

Ar dannelse og misfarvninger kan forekomme, men dette ses sjældent.

Kan alle få laserbehandling?

CO2-laserbehandling er ikke egnet til personer som har tendens til at danne store tykke ar.

Effekt af behandlingen

Man kan aldrig garantere, at de uønskede hudforandringer forsvinder helt. Dette skyldes, at for at fjerne elementet helt skal der behandles så ”aggressivt”, at der tit vil opstå ar. For at undgå dette behandles forsigtigt med den ulempe, at det af og til er nødvendigt, at man gentager behandlingen.

Information og samtykke

Efter at have gennemlæst den skriftlige information skal man have mundtlig information om behandlingen og mulighed for at stille spørgsmål. Man har her mulighed for at medbringe en bisidder.

Da der er tale om en medicinsk indikation og ikke om kosmetisk behandling, skal der ikke være betænkningstid, og behandlingen kan derfor gives samme dag efter at informeret samtykke er indhentet.

Download information

Du kan downloade vores information og samtykkeblanket her.