Botox-behandlinger

Botox anvendes primært til at behandle rynker i øverste del af ansigtet, hvor botox kan fjerne rynker under øjnene, løfte øjenbrynene og fjerne rynker i panden, hvilket giver panden et let og frisk udseende.  Botox-behandling kan også mindske rynker omkring munden ved at korrigere ”sure mundvige” eller ”rygerrynker” på overlæben Botox kan også forfine formen af kæbelinjen. Behandlingen kan fjerne rynker på næsen eller forbedre hudkvaliteten på kinderne, på halsen og décolleté.

Her er en oversigt over de Botox behandlinger, vi tilbyder:

Rynker i panden

Rynker i panden er et klassisk alderstegn. Rynkerne er vandrette og skyldes sammentrækninger i pandemusklen. Rynkerne fjernes let med en botox behandling, som får pandemusklen til at slappe af.

Bekymringsrynker

Rynker mellem øjenbrynene kan give et træt, bekymret eller vredt udtryk. Rynkerne ligner et ”11-tal” og skyldes permanente muskelsammentrækninger i området. Rynkerne fjernes let med Botox og kræver 5 små prik.

Let øjenbrynsløft

Nedsunkne eller lavt siddende øjenbryn kan give et træt og uoplagt ansigtsudtryk. Årsagen kan være medfødt eller aldersbetinget. Begge tilstande kan behandles med Botox, hvor man hæmmer den muskel som trækker ned i øjenbrynet.

Udglatning af smilerynker (kragetæer)

De fleste mennesker har smilerynker ved øjenkrogen. Med alderen kan disse smilerynker blive permanente. Mennesker, der arbejder i stærkt lys fx kontorlandskaber eller udendørs, har en tilbøjelighed til at “misse” med øjnene, hvilket øger tendensen til sådanne rynker. Kragetæer lader sig let behandle med Botox og kræver 3-4 prik ved hvert øje.

Korrektion af rynker under øjnene

Rynker under øjnene kan behandles effektivt med Botox. Det er vigtigt at være opmærksom på, at en Botox behandling ikke fjerner “poser” eller mørkfarvning under øjnene.

Løft af mundvigene

Nedadhængende mundvige kan give et trist og nedtrykt udseende. Mennesker forbinder glæde og overskud med smil og opadgående mundvige. Årsagen til nedadhængende mundvige er oftest aldersbetinget, idet muskeltrækket i mundvigene forstærkes, og kinderne og hagen taber fedt. Nedadhængende mundvige kan behandles ved at hæmme den muskel, som trækker ned i mundvigen, selvom det ikke er den muskel som er egentlig årsag til det. Behandlingen kræver 1-2 små prik på hver side.

Korrektion af “Gummy-smile” (synligt tandkød ved smil)

Meget synligt tandkød ved smil kan skyldes overaktivitet i mundens muskler eller selve anatomien omkring munden. Uanset årsagen, kan det behandles ved at hæmme aktiviteten i mundens muskler med Botox injektion. Det påvirker ikke din evne til at spise og tale at få behandlet gummy-smile.

Korrektion af næsetip

Hvis næsetippen trækker ned, når man smiler, kan dette korrigeres med 2-4 prik Botox. Så bliver næsetippen mere stabil og neutralt placeret i forhold til resten af næsen.

Udglatning af “Bunny lines” – smile-rynker på næsen

Når man bliver ældre, har huden en tendens til at folde, når man smiler eller griner. Hos voksne er “bunny lines” ved næsen med til at give et ældre udseende. Bunny lines kan behandles med Botox, der hæmmer de små muskler, som trækker i huden.

Afslapning af ujævn hud på hagen

Nogle mennesker har indtrækninger på hagen. Der er ikke tale om typiske rynker men mere små fordybninger, som forværres, når man spænder muskulaturen i området. Disse indtrækninger giver et alderspræget udtryk, selvom tilstanden egentlig oftest ses hos relativt unge mennesker. Tilstanden kan behandles med Botox med flotte resultater, men det er vigtigt at være opmærksom på, at denne botox behandling ikke fjerner den vandrette rynke, som er med til at definere selve hagen (sulcus mentalis).

Opstramning af hud på halsen

”Neck-bands” er lodrette kalkun-bånd på halsen, som udsletter halsens profil. Neck-bands skyldes, at ansigtets og halsens hudmuskel (platysma) ligger lige under huden. Med alderen bliver huden slappere, og musklen ses tydeligere, hvilket kan fremkalde disse lodrette bånd på halsen. Neck-bands giver et indtryk af kalkunhals. Disse bånd kan fjernes med Botox, hvorved huden på halsen opstrammes og genvinder sin normale kontur. Behandlingen kræver ca. 4 prik i hvert bånd.

Egentlig kalkunhals (slaphed og tyngde af halsens hud) behandles kirurgisk.