Botox behandlingsforløb

Før behandlingen

Book en forundersøgelse i god tid. Det er et lovkrav fra Sundhedsstyrelsen, at der skal gå minimum 48 timer fra forundersøgelsen til selve behandlingen første gang. De 48 timer kaldes ”betænkningstiden”. Du er velkommen til at tage en ven eller veninde med til forundersøgelsen.

Er der nogle forholdsregler inden behandlingen?

Tager du medicin, der fortynder blodet, er det en god idé at holde pause 5 dage inden. Det skal aftales med egen læge, om det er forsvarligt at holde pause i forhold til den sygdom, du får medicinen for.

Selve behandlingen

Botoxbehandlingen tager cirka 10 minutter. Der anvendes en meget lille og tynd nål. Stikkene føles som små insektstik, der hurtigt går over igen. Du kan blive en smule hævet og rød i huden, hvor du bliver stukket, men det forvinder igen inden for ½-1 times tid.

Resultatet ser du først efter 3-7 dage, når medicinen har haft tid til at udøve sin virkning.

Efter behandlingen

Efter behandlingen kan du gå på arbejde, og du kan godt dyrke sport efter en halv times tid.

Det er bedst ikke at anvende make-up samme dag, men at holde huden helt ren efter behandlingen. Hvis det er meget nødvendigt, kan du bruge en smule mineralpudder. Rens dit ansigt grundigt om aftenen.

Du kan forvente, at resultatet holder i cirka 3-4 måneder.

Hvilke bivirkninger kan jeg få?

De fleste får slet ingen bivirkninger. Almindelige bivirkninger er let ømhed og rødme svarende til indstiksstederne. Nogle oplever en anelse træthed, hovedpine, influenzalignende symptomer dagen efter, og nogle får enkelte små blå mærker. Symptomerne forsvinder igen i løbet af få dage.

I meget sjældne tilfælde kan der opstå midlertidige komplikationer som infektion, hængende øjenlåg, tørre øjne og poser under øjnene.

Gravide og ammende må ikke få Botox, og du skal være over 18 år.